Dit jaar is het 60 jaar geleden dat Korea en Nederland diplomatieke betrekkingen zijn aangegaan. De betrekkingen tussen hen zijn zich blijven ontwikkelen op verschillende terreinen, waaronder politiek, economie en cultuur. Nu beide landen zich voorbereiden op de komende 60 jaar vriendschap, willen zij een sprong voorwaarts maken naar een nieuw niveau van samenwerking.

Om dit te realiseren, moeten zij elkaar beter begrijpen. Natuurlijk is het het beste om elkaar te ontmoeten om elkaar te begrijpen. Maar nu het door de invloed van de epidemie moeilijk is om Korea te bezoeken, organiseert de Ambassade van de Republiek Korea in Nederland van 8 t/m 17 december de fototentoonstelling De seizoenen van Korea; naar poëtische landschappen in het Atrium Den Haag om mogelijkheden te creëren om het land Korea in Nederland te kunnen bezoeken.

Geniet van het prachtige landschap van de lente, zomer, herfst en winter in Korea, evenals Koreaanse poëzie die de seizoenen en de natuur van Korea omschrijft. Ook zijn documentaires te zien, gemaakt door de Koreaanse ambassade, ter viering van deze 60ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen Korea en Nederland. De ambassade hoopt dat iedere bezoeker zich meer verbonden gaat voelen met Korea door de kleurrijke foto’s van Koreaanse natuur en mensen in deze tentoonstelling.

Voor meer informatie over het land Korea, ga naar de website van het Toerismebureau van Korea.

Alle foto’s in de in deze tentoonstelling zijn van Korea Tourism Photo Contest & Cultural Heritage Administration of Korea.