Van 13 juli t/m 9 augustus tot 16:00 uur is een expositie over Ales Bialiatski te zien in het Atrium Den Haag georganiseerd door MARA. De tentoonstelling beschrijft de complexe maar consequente strijd van de Belarussische mensenrechtenactivist Ales Bialiatski over zijn democratische waarden van zijn studentenbeweging tot aan zijn Nobelprijs voor de Vrede.

Ales Bialiatski (25 september 1962 – Wjartsilja, Karelië, Rusland)
Ales Bialiatski (25 september 1962 – Wjartsilja, Karelië, Rusland) is de grondlegger van het Human Rights Center Viasna in Litouwen en heeft zijn hele leven tot aan heden gewijd aan de bescherming en bevordering van de mensenrechten in Belarus.In 2022 werd hij laureaat van de Nobelprijs voor de Vrede, samen met het Oekraïense Centrum voor Burgerlijke Vrijheden en de Russische mensenrechtenorganisatie Memorial. Ales is op dit moment een politieke gevangene. Sinds 14 juli 2021 zit hij samen met andere mensenrechtenverdedigers van Viasna achter de tralies voor hun vreedzame mensenrechten activiteiten en het helpen van de onderdrukte Belarussen.

MARA
MARA is een vereniging van Belarussen in Nederland. De doelstellingen van MARA zijn het beschermen van de rechten van Belarussen en het verlenen van hulp aan degenen die om politieke, raciale of andere redenen worden vervolgd. Evenals het bevorderen van de ontwikkeling van het Belarussische maatschappelijke middenveld en het ontwikkelen van de Belarusische taal en cultuur.

Voor meer informatie, ga naar www.belarusians.nl.