Van 26 februari t/m 20 maart is de expositie Femicide te zien in het Atrium Den Haag. Elke 8 dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord, vaak door haar (ex-)partner en bijna altijd omdat ze besluit uit de relatie te stappen. 6 op 10 slachtoffers van femicide is omgebracht door hun (ex)partner. Vrouwen worden onevenredig vaker gedood door hun (ex-)partner of een familielid dan mannen. De expositie femicide alarmeert, informeert en geeft een gezicht aan slachtoffers van dodelijk (ex-)partnergeweld tegen vrouwen en een stem aan hun nabestaanden.

Stichting Open Mind, gemeente Den Haag en de nabestaanden van slachtoffers van femicide bundelen hun krachten, om met deze expositie de rode vlaggen/signalen onder de aandacht te brengen die deel zijn van partnergeweld en intiem terreur, het brede publiek te informeren en tips vanuit de nabestaanden mee te geven aan slachtoffers, omstanders, professionals en de samenleving. We hopen hiermee vrouwen in gewelddadige relaties te waarschuwen, hen te motiveren om met de juiste hulp hieruit te stappen en het aantal slachtoffers van femicide terug te dringen.

De expositie is ook ontwikkeld als buitenexpositie. Van 20 februari tot en met 12 maart zal deze te zien zijn in Escamp. Tijdens de Haagse Vrouwendagen zal de expositie ook te zien zijn in het Atrium. Ga voor meer informatie over de Haagse Vrouwendagen naar www.haagsevrouwendagen.nl.