In het Atrium is t/m 25 mei 2023 een maquette te zien van het Central Innovation District (CID) – Economisch hart van Den Haag. Het Atrium Den Haag is gesloten op Bevrijdingsdag vrijdag 5 mei

Het Central Innovation District (CID) is het gebied tussen en rondom Den Haag Centraal Station, Hollands Spoor en Laan van NOI in Den Haag. Het is het economische hart van Den Haag en de regio en dé plek om te wonen. Nu al werken er bijna 80.000 mensen, studeren er 30.000 studenten en wonen er 45.000 inwoners. Het CID wordt een uitbreiding van het centrum, waar ruimte zal zijn voor woningen, kantoren, maar ook levendigheid, ontmoeting en groen.

In het CID bevinden zich, naast woningen, scholen en universiteiten, grotere en kleinere bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, non-gouvernementele organisaties (ngo’s), innovatieve broedplaatsen en andere organisaties. Met het CID werkt de gemeente Den Haag samen met de stad aan de ontwikkeling van een gebied dat de economische concurrentie met het buitenland aankan.

Op deze maquette is te zien wat de plannen zijn voor de ruimte buiten en de nieuwe gebouwen in de verschillende deelgebieden: Den Haag Centraal, Laan van NOI, Beatrixkwartier-Utrechtsebaan, Schenk en Laakhavens Hollands Spoor.

Samen met de stad
Iedereen met vragen of ideeën over de ontwikkelingen in de stationsgebieden kan terecht in het Atrium. Ook na deze inloopmomenten zal de maquette gebruikt blijven worden in gesprekken met de buurt. Bijvoorbeeld over de plekken waar gebouwd kan worden, maar ook waar mensen ruimte zien voor kantoren, scholen, winkels, speelterreinen en plekken om te ontspannen. Geen tijd om langs te komen, stuur uw ideeën naar cid@denhaag.nl.

De maquette werd voor het eerst gebruikt bij de ‘CID-dagen’ in oktober 2022, waar inwoners en toekomstige inwoners konden meepraten over de toekomst van het gebied.

Meer informatie over het CID is te vinden op www.denhaag.nl/cid.

Maquette CID