In het Zuiderpark en op Kijkduin is op dit moment een fototentoonstelling te bezoeken die Haagse vrouwen op de fiets in beeld brengt door fotograaf Valerie Kuypers. Vanaf maandag 29 juli t/m vrijdag 16 augustus tot 16:00 uur wordt deze fototentoonstelling ook in het Atrium Den Haag getoond. De expositie is in het kader van de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld die voor het eerst in Nederland start. Op maandag 12 augustus is de finish van de 1e etappe van de Tour de France Femmes in Kijkduin.

Deze fototentoonstelling toont onder andere de Haagse Mien van Bree, die als ware pionier het dames wielrennen op de kaart heeft gezet. Zij geeft de Haagse wielerhistorie een gezicht. Andere portretten tonen krachtige Haagse vrouwen van nu op de fiets. Van een jong wielertalent tot een dame die door een aangepaste fiets weer mobiel is. En van een vrijwillige fietsambassadeur, tot een vrouw die zich inzet om het dameswielrennen te promoten. Mooie portretten en krachtige quotes laten zien wat fietsen voor hen betekent.

Kijk op denhaag.nl/fietsfestival voor Tour de France Femmes in Den Haag en alle activiteiten.

Gevelsticker Stadhuis Tour de France Femmes. Gemeente Den Haag. Tour de Femmes Poster.(Den Haag 11-07-24) Foto: Frank Jansen