Kom kijken naar de beste Nederlandse nieuws- en sportfoto’s van het jaar van t/m 29 januari 2024 in het Atrium Den Haag. Op zaterdag 13 en zaterdag 27 januari 2024 is het Atrium gesloten vanwege onderhoud.

Op 9 januari 2024 werd voor de eerste keer de prijzen uitgereikt voor de Nieuwsfoto van het jaar 2023 en de Sportfoto van het jaar 2023 in het Atrium Den Haag. In deze tentoonstelling zijn de 100 beste foto’s van het jaar te zien van de beslissende momenten in sport, politiek en samenleving. De tentoonstelling wordt georganiseerd door Stichting Nieuwsfoto. Onderstaande foto’s van de winnende fotografen 2023 Pim Ras, Sem van der Wal, Tom Bode en Robin van Lonkhuijsen zijn ook te zien in deze fototentoonstelling.

Foto's Winnaars Nieuwsfoto & Sportfoto 2023 - Stichting Nieuwsfoto

Winnaars 2023
De winnende fotografen van 2023 zijn:

  • Winnaar Juryprijs Nieuws: Sem van der Wal. Foto Dilan Yesilgoz (VVD) Pieter Omtzigt (NSC) Geert Wilders (PVV) Caroline van der Plas (BBB) overleg motie tijdens schorsing debat Tweede Kamer verkiezingsuitslag.
  • Winnaar Publieksprijs Nieuws: Pim Ras. Foto Een volle Coolsingel Rotterdam tijdens huldiging Landskampioen Feyenoord.
  • Winnaar Juryprijs Sport: Robin van Lonkhuijsen. Foto Sifan Hassan komt vlak voor de finish van de 10 kilometer op de WK Atletiek Boedapest ten val.
  • Winnaar Publieksprijs Sport: Tom Bode. Foto Geertruida na zijn winnende goal voor Feyenoord in de Johan Cruijff Arena.

Stichting Nieuwsfoto
Stichting Nieuwsfoto is opgericht op initiatief van ANP (Algemeen Nederlands Persbureau), Beeld & Geluid en NSP (Nederlandse Sportpers). De gemeente Den Haag is een van de partners en belangrijkste sponsoren van het evenement. 

Meer informatie is te vinden op www.stichtingnieuwsfoto.nl.