In de moderne wereld kiezen mensen steeds vaker voor diverse, ingewikkelde manieren om relaties aan te gaan. Uit oprechte nieuwsgierigheid naar deze ontwikkeling is dit fotografische project geboren dat van 26 maart t/m 5 april in het Atrium Den Haag is te zien. Welke verschillende en nieuwe vormen kunnen deze relaties aannemen? Zijn er grenzen en richtlijnen nodig om ze gezond te houden? En welke dan? Deze vragen stelde fotograaf Alexander Namrok zichzelf toen hij aan dit project begon. 

Samen met koppels en singles wilde hij deze dynamiek verkennen. Hoe? Door middel van geënsceneerde portretten. Ondergedompeld in de intimiteit van hun huis, vroeg hij de koppels onder woorden te brengen wat de belangrijkste fundamenten en richtlijnen zijn om hun unieke relatie gezond te houden. Nadenken over deze vragen diende als een leerervaring, voor hen en voor Namrok.

De foto’s bieden een zeldzame blik in de privé-werking van intieme relaties. Het is bedoeld om ieder van ons te inspireren en aan het denken te zetten. Hoe functioneren onze eigen relaties? En, kunnen we ze beter maken? 

Dit project dient als een frisse kijk op de talloze mogelijkheden die er voor mensen bestaan om betekenisvolle verbindingen aan te gaan. Om intimiteit te zoeken en liefde te cultiveren. Een open, eerlijke en niet-oordelende benadering: daar ligt de nadruk op.

Alexander Namrok
Alexander Namrok is een Deens-Marokkaanse fotograaf. Momenteel rondt hij zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. In zijn werk onderzoekt hij het vermogen van de camera om nieuwe perspectieven te onthullen. Ook behandelt hij thema’s als mannelijkheid, machtsdynamiek en relaties. Met zijn beelden wil hij empathie, begrip en betekenisvolle verbindingen creëren. En de kijker uitnodigen zelf te onderzoeken en stil te staan bij wat het betekent om mens te zijn.
www.alexandernamrok.com
www.instagram.com/alexander_namrok

Men as Well
Menaswell is de Nederlandse organisatie tegen seksueel geweld tegen mannen en/of queer personen in Nederland. Zij lopen na seksueel geweld vaak tegen barrières voor ondersteuning aan. Wij proberen de barrières weg te nemen. Tegelijkertijd vergroten wij de bewustwording en zichtbaarheid van de slachtoffers.
www.menaswell.com
www.instagram.com/menaswell