Op zaterdag 1 april staat het Atrium Den Haag in het teken van muziek! Kom deze middag langs tussen 13:30 en 16:00 uur en maak kennis met alles wat met Haagse muziek heeft te maken voor kinderen. De Haagse Kindermuziekdag is onderdeel van de Kindermuziekweek.

Ontdek en probeer tussen 14.30 – 15.30 uur op de muziekmarkt in de instrumententuin allerlei muziekinstrumenten. Hier kan je ook kennismaken met de vele muziekscholen en orkesten uit de regio Den Haag. Voor slagwerk worden er korte workshops verzorgd, bij alle andere instrumenten kunnen de kinderen onder begeleiding van een professionele docent de instrumenten uitproberen. Ook is er informatie over verschillende muziekscholen, docenten, jeugdorkesten en muziekverenigingen. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Kom langs en luister én doe mee met optredens vanaf 13:30 uur van onder andere:

 • The Residents Stadsorkest
  The Residents Stadsorkest is voor alle basisschoolkinderen vanaf 8 jaar uit heel Den Haag. Het maakt niet uit of je thuis niet zoveel kunt oefenen, of je al jaren een instrument bespeelt of pas kort geleden bent begonnen – iedereen is welkom om mee te spelen met dit orkest.
 • Brass Academy – Residentie Orkest

Stadsorkest The Residents

 • Leerorkest Van Ostadeschool
  De Van Ostadeschool in de Schilderswijk in Den Haag heeft een echt orkest. Voor kinderen vanaf groep 5 is er de mogelijkheid een muziekinstrument te leren bespelen, bijvoorbeeld cello, viool of trompet. De lessen worden gegeven door musici van het Residentie Orkest. Een paar keer per jaar treedt het leerorkest op voor het publiek, zoals op 1 april tijdens de Haagse Kindermuziekdag.
 • Galvani Singers onder leiding van Merel van Geest
  De Galvanisingers zijn kinderen uit de onder- en bovenbouw van de Galvanischool in Den Haag, vaak aangevuld met jonge enthousiaste projectleden. Voor de Haagse Kindermuziekdag werken zij samen met het Leids kinderkoor. Het repertoire is breed, van pop naar musical naar licht klassiek. Zo krijgen de kinderen overal iets van mee. Zij voeren uit op projectbasis en repeteren na schooltijd. Zingen is een uitlaatklep voor deze kinderen en ze zingen dus ook vol pit en enthousiasme. Beide koren staan onder leiding van klassiek sopraan en all-around docent met een grote liefde voor het lesgeven aan kinderen Merel van der Geest.
 • Viotta Voorbereidend Ensemble onder leiding van Esther Damsma – in ‘t Groen om 15:30 uur

Viotta Jeugdorkest

 • Blazen aan het Spui Kids
  De Jonge Blazersdag Zuid-Holland op zaterdag 25 maart in de thuisbasis van de Koninklijke Politiekapel Haaglanden (Trainingscentrum Politie Haaglanden, Den Haag) bestaat uit een play-in voor jonge blazers uit de hele provincie Zuid-Holland. Er zijn sessies op het gebied van jeugdbeleid voor iedereen die zich bezighoudt met muziekeducatie en talentontwikkeling van blazers binnen muziekverenigingen en orkesten in Zuid-Holland.

Deze middag kan iedereen het Kindermuziekweeklied ‘Iedereen verstaat muziek’ meezingen tijdens de vrij toegankelijke Haagse Kindermuziekdag in het Atrium. Klik hier om het lied te oefenen, zowel met als zonder tekst.

Utereg-Me-Stadsie-van-Zanen
De Haagse Kindermuziekdag wordt geopend door muziekliefhebber burgemeester Jan van Zanen om 13:30 uur. Foto: Utereg Me Stadsie met Jan van Zanen als dirigent.

Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours organiseert samen met het Nederlands Blazers Ensemble deze dag van 10.00 tot 12.00 uur in het Atrium het regionale netwerkbijeenkomst voor muziekdocenten. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tto vrijdag 24 maart 2023 via www.christinaconcours.nl.

Kindermuziekweek
De Haagse Kindermuziekdag is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek. Dit is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. Als Stichting Kindermuziekweek willen wij ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.
www.kindermuziekweek.nl

De Haagse Kindermuziekdag wordt mede mogelijk gemaakt en georganiseerd door Atrium City Hall, Blazen aan het Spui en het Residentie Orkest.

Haagse Kindermuziekdag