In 2023 vindt Hâck The Hague voor de 5de keer plaats. Op maandag 2 oktober 2023 krijgen 120 hackers de kans om in het Atrium de systemen van gemeente Den Haag en haar leveranciers te testen. Dit evenement maakt onderdeel uit van Just Peace The Hague.

De gemeente Den Haag organiseert sinds 2017 de wedstrijd Hâck The Hague. Daarbij proberen hackers de computersystemen van de gemeente binnen te dringen. Zo controleren zij hoe digitaal veilig de systemen van de gemeente Den Haag zijn. 

Tijdens de wedstrijd helpen hackers uit binnen- en buitenland zwakke plekken in systemen te ontdekken, te beoordelen en op te lossen. Dat is belangrijk, want computercriminelen kunnen misbruik maken van die zwakke plekken. Bijvoorbeeld door in te breken in het systeem en gegevens te veranderen of te stelen voor criminele activiteiten.

De gemeente wil met Hâck The Hague haar digitale veiligheid nog beter maken en zorgen dat bewoners, ondernemers en de gemeente meer te weten komen over digitale veiligheid.

Voor meer informatie, ga naar www.hackthehague.com.

Logo Just Peace The Hague

Just Peace The Hague
De organisatie Just Peace geeft vrede en recht een belangrijke plaats in het hart en handelen van bewoners, ondernemers en organisaties in de stad van Vrede & Recht, Den Haag.
www.justpeacethehague.com