In het Atrium Den Haag is van 28 mei t/m 21 juni 2024 een maquette te zien van de gebiedsontwikkeling Central Innovation District (CID).

Het CID is een nieuw stuk Haags centrum. Het economische hart van de stad en de regio. Perfect gelegen naast de oude binnenstad en tussen en rond de treinstations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI. Het gebied is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Nergens anders komen de landelijke overheid, bedrijfsleven en onderwijs zo dicht bij elkaar. Dat biedt kansen. En maakt het CID een fijne plek om te wonen, werken, leren en te ontmoeten.

Op de maquette is te zien wat de plannen zijn voor de openbare ruimte en de nieuwe gebouwen in de verschillende deelgebieden: Den Haag Centraal, Laan van NOI, Beatrixkwartier en Bezuidenhout-West en Laakhavens Hollands Spoor.

Wonen voor iedereen
Steeds meer mensen willen wonen, werken en ontspannen in onze stad. Daarom maakt de gemeente in het CID ruimte voor toekomstige en huidige inwoners, studenten, ondernemers, professionals en bezoekers. De komende 20 jaar komen er 20.500 nieuwe woningen, nieuwe kantoren en voorzieningen. Met meer groen in de buitenruimte en plekken om elkaar te ontmoeten. Er komt een bijzondere mix van rust, sfeer en drukte. De gemeente bouwt niet zomaar woningen, kantoren en voorzieningen, we bouwen wijken met Haagse karakters. Voorzieningen, zoals zorg, winkels, sport, cultuur en parken, zijn in een kwartier te bereiken. Lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer. 

Meer ruimte voor voetgangers en fietsers
We zetten in op duurzaamheid en gaan anders om met energie en verkeer. De voetganger en de fietser komen op 1. Er komen prettige wandel- en fietsroutes en nog betere aansluitingen met het openbaar vervoer. Zo maken we de straten veiliger, gezonder en schoner. En is er meer ruimte voor groen en natuur, waardoor het gebied fijn en aantrekkelijk wordt om te bewegen, spelen en ontspannen. 

Economische vernieuwing
Als (inter)nationale kennisstad gaan we voor economische vernieuwing. In het gebied zijn al veel grote en kleine bedrijven, kennisinstellingen, non-gouvernementele organisaties (ngo’s), onderwijs- en onderzoekinstellingen, start-ups, scale-ups en overheidsorganisaties. We versterken de aantrekkingskracht voor talent, bedrijven en kennis, waardoor nieuwe banen ontstaan. Door deze combinatie kunnen ook toekomstige generaties wonen, werken, leren en ontmoeten in het CID. Samen met de stad werken we aan de ontwikkeling van een gebied dat de economische concurrentie met het buitenland aankan.

Samen met de stad
Iedereen met vragen of ideeën over de ontwikkelingen kan terecht in het Atrium. De gemeente organiseert hiervoor inloopmomenten (informatie volgt). Ook blijft de maquette gebruikt worden in gesprekken met de buurt. Bijvoorbeeld over de plekken waar gebouwd kan worden, maar ook waar mensen ruimte zien voor kantoren, voorzieningen, openbaar groen of plekken om te spelen en ontspannen. Geen tijd om langs te komen? Stuur uw ideeën naar cid@denhaag.nl.

Doe mee tijdens de CID Dagen 2024
Meepraten en meedenken over ontwikkelingen in het CID of over speciale onderwerpen zoals groen, mobiliteit of voorzieningen? Na de zomervakantie organiseert de gemeente weer CID Dagen. Houd de website in de gaten voor het programma of meld u aan voor de digitale nieuwsbrief.

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen, ga naar aanmeldformulier voor deze digitale nieuwsbrief. 

Meer informatie over het CID op www.denhaag.nl/cid.