Op 24 oktober 2023 werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Centrale Bibliotheek de Berlagevlag uitgereikt, de architectuurprijs voor Den Haag en omstreken. De Berlagevlag wordt sinds 2017 georganiseerd door Haags Architectuur Café (HaAC) in samenwerking met BNA Haaglanden en Dag van de Architectuur. De Berlagevlag, Berlagewimpel en Berlagevaan zijn bestemd voor het hele team van betrokken partijen. Op zaterdag 3 februari 2024 is het Atrium gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Bij editie 2023 werden 38 mooie en zeer diverse projecten ingezonden om mee te dingen. In deze tentoonstelling die van 1 t/m 23 februari in het Atrium Den Haag is te zien, zijn omschrijving en foto’s van alle 38 inzendingen te zien. Alle inzendingen samen laten goed de diversiteit zien van de bouwopgave in Den Haag en omstreken van de afgelopen twee jaar. 

De onafhankelijke vakjury van de Berlagevlag 2023 bestond uit:

  • Dorte Kristensen (Atelier PRO – voorzitter)
  • Mark Graafland (Bureau Kroner architecten – secretaris)
  • Wim Voogt (OKRA landschapsarchitecten)
  • Carina Nørregaard (LIAG architecten en bouwadviseurs)
  • Richard Koek (Rijnboutt tot 1 september)

Naast de Berlagevlag is ook de publieksprijs de ‘Berlagewimpel’ geïntroduceerd. Het publiek heeft kunnen stemmen op een shortlist van 12 door de jury genomineerde projecten. Bovendien zijn er maar liefst twee Berlagevaantjes uitgereikt, die staan voor een eervolle vermelding. 

Winnaars van 2023

Meer informatie is te vinden op www.haacs.nl.