De zoektocht naar een veilig bestaan om volledig jezelf te kunnen zijn, speelt vaak een belangrijke rol in de levens van queer-personen. Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende queer-personen in Den Haag om hun verhalen te laten tonen en hen een stem te geven. Je kunt de portretten en verhalen komen bekijken in het Atrium bij de tentoonstelling ‘Queer Migrations: Portretten uit Den Haag’.

Den Haag is een multiculturele stad, met queer-personen van verschillende achtergronden. Queer is een overkoepelend begrip voor onder andere homoseksuele, biseksuele, panseksuele, transgender, intersekse en non-binaire/genderqueer mensen. Zij hebben allemaal een verhaal te vertellen. Mensen die hier zijn komen wonen, omdat er een oorlog woedt in hun land van herkomst, er armoede heerst, of omdat ze vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit niet geaccepteerd worden en onder moeilijke omstandigheden moeten zien te (over)leven. Ook komen er verhalen naar voren van queer-personen die verhuizen van de Biblebelt naar Den Haag of migratie van de ene wijk naar de andere wijk, omdat niet alle plekken veilig voelen voor queer-personen. De tentoonstelling laat bezoekers vanuit een ander perspectief naar migratie kijken, om de ‘ander’ niet alleen als vluchteling of migrant te laten zien, maar als gelijke. 

Deze expositie is onderdeel van het project LGBTQ Humans of Amsterdam, een project van stichting Humans of Film. Door middel van dit project wil de stichting jong professionele fotografen een podium bieden om hun kunsttalenten te tonen. Het project LGBTQ Humans of Amsterdam is ooit begonnen in Amsterdam, maar door middel van dit project wil de stichting ook een podium bieden in andere Nederlandse steden.

Mede mogelijk gemaakt door
Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Den Haag, de Centrale Bibliotheek Den Haag en Atrium City Hall.

Voor meer informatie, ga naar www.humansoffilmfestival.com