OFFprojects is een Haagse collectief van voormalige dansers van het Nederlands Dans Theater verzameld rond het werk van choreograaf en muzikant Amos Ben-Tal. In mei 2024 bestaat de dansgroep 10 jaar en om dat te vieren geven zij een voorproefje van de voorstelling PART van 15 minuten in het Atrium Den Haag op dinsdag 7 mei om 17 uur en om 18 uur. De fenomenale dansers van OFFprojects worden begeleid door Ben-Tal die live op elektrische gitaar speelt.

De volledige voorstelling PART samen met het klassiek modern strijkkwartet Ragazze Quartet is te zien in het Korzo Theater op zaterdag 11 mei om 20:15 uur. Tevens zijn er die avond verschillende installaties en videowerken van het danscollectief te zien.

Foto van Amos Ben-Tal. Foto Credits ickamsterdam.com

Amos Ben-Tal
De Israëlisch-Nederlandse choreograaf Amos Ben-Tal creëert multidisciplinaire voorstellingen, events en installaties en staat bekend om zijn ‘out of the box’ benadering.

Ben-Tal begint op dertienjarige leeftijd met dansen en rondt zijn opleiding in 1997 af aan de National Ballet School in Toronto, Canada. Tot 2006 danst hij bij het Nederlands Dans Theater, waar hij zijn passie voor choreograferen ontwikkelt. Hier debuteert hij in 2005 met de choreografie Track, die lovende kritieken ontvangt.

Vanaf 2006 legt Ben-Tal zich volledig toe op het maken van eigen werk, onder andere voor Korzo Producties: Ziggurat (2007), We Are Not Humanity (2008), The New Work (2011) and Kill The Victor (2012). In 2012 richt hij met vier andere dansers ‘OFFprojects’ op; een collectief dat multidisciplinaire optredens, evenementen en installaties creëert. Het eerste avondvullende programma OFFline uit 2014 ontvangt positieve recensies en gaat op tournee in zowel Nederland als Frankrijk, Engeland, Tsjechië en Duitsland.

Zin om zelf te bewegen? Elke zaterdagochtend geeft de groep een open les voor bewegers van alle niveaus en leeftijden in het Korzo Theater in Den Haag.

Voor meer informatie, ga naar offprojects.nl en instagram.com/offprojects.