Archeologische vondsten zijn van grote waarde voor onze kennis over het verleden.  Door deze vondsten kunnen we een beter beeld krijgen van hoe mensen vroeger leefden, wat ze aten en wat voor activiteiten ze uitvoerden. Ze zijn letterlijk het tastbare bewijs van ons verleden.

Het is niet alleen belangrijk om deze voorwerpen te vinden, maar het behoud ervan is minstens zo belangrijk. De vondsten van aardewerk, metaal, glas, bot, hout en leer komen vaak aangetast of onvolledig uit de bodem. Het restaureren en conserveren van deze vondsten is daarom van cruciaal belang. Wanneer deze materialen niet worden behandeld, gaan belangrijke historische artefacten verloren.

Na meer dan 30 jaar neemt de afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag afscheid van restaurator Johan van der Helm. Hij heeft het restauratieatelier van de afdeling opgezet en uitgebouwd. De voorwerpen die u in deze tentoonstelling kunt zien t/m 11 augustus in het Atrium Den Haag, zijn allemaal door zijn handen gegaan. Dankzij hem kunnen alle Hagenezen en Hagenaren voor altijd blijven genieten van Haagse archeologische topvondsten.

Meer informatie is te vinden op www.archeologie.denhaag.nl.