Hoe kun je een boodschap verspreiden door middel van een cartoon/tekening? Welke technieken kun je gebruiken om een tekening tot leven te brengen? Hoe kun je met kunst mensen bewust maken van de klimaatverandering? Op zaterdag 14 oktober kan iedereen vanaf 9 jaar van 13 tot 14 uur & van 15 tot 16 uur samen met de Congolese cartoonist en kunstenaar Yves ‘Kayene’ Kulondwa een Cartoon Workshop doen en geeft Kayene speciaal een rondleiding door zijn tentoonstelling My Point, Your View in het Atrium Den Haag. Deze workshops zijn onderdeel van Festival De Betovering, het internationale kunstfestival voor de jeugd.

Congolese cartoonist en kunstenaar  Yves ‘Kayene’ Kulondwa
Kayene is een professionele cartoonist uit de Democratische Republiek Congo, Afrika. Hij is voor een korte periode in Nederland en dit is de kans om zijn tentoonstelling My Point, Your View te bezoeken en samen met Kayene ga je een Cartoon workshop doen. Kayene heeft materiaal en een beginbeeld voor je klaar liggen om je eigen cartoon kunstwerk te maken, gebaseerd op jouw verbeelding. Samen begeleidt hij je met alle professionele trucs en kennis die hij heeft over hoe je een levendige cartoon kunt maken en hoe je je boodschap overbrengt met lijnen en kleuren.

Reserveren
De workshop wordt georganiseerd door de mensenrechtenorganisatie Justice & Peace. Wil je meedoen, stuur dan een mail naar info@justiceandpeace.nl en vermeld hierbij jouw naam, leeftijd en of je van 13 tot 14 uur of van 15 tot 16 uur de workshop komt volgen. Er kunnen 15 kinderen per workshop deelnemen. Zij reserveren een plekje voor je en sturen een link om de workshop van 7,50 euro per kind te betalen en daarna is jouw reservering definitief. Je kunt meerdere tickets tegelijk bestellen.

Logo De Betovering-lpotlood

De Betovering
Festival De Betovering is het internationale kunstfestival voor de jeugd met spetterende voorstellingen en workshops op meer dan 55 locaties in en buiten Den Haag tijdens de herfstvakantie van vrijdag 13 t/m zaterdag 21 oktober 2023. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich negen dagen lang onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater.

Voor het volledige programma, ga naar www.debetovering.nl.