Op donderdag 11 maart om 17:15 uur heeft burgemeester Jan Van Zanen in het Atrium Den Haag het nummer Radar Love in aansluiting op het nationale eerbetoon aan Golden Earring opgezet, waarbij iedereen op het verjaardagsmoment van George Kooymans is gevraagd dit nummer te draaien, waar het Haagse Stadhuis met trots ook aan deelneemt.

Bij het 40-jarig bestaan van deze wereldband in 2001, was de tentoonstelling Jubilee Golden Earring in het Atrium samen met Atrium City Hall, de stichting achter de activiteiten in het Atrium, en op initiatief van RockArt Museum te zien geweest. Golden Earring trad toen eenmalig op in het Atrium voor de opening, een bijzondere avond met een gastoptreden van Jiskefet. In deze expositie waren toen de 4 kunstwerken te zien van de Haagse kunstenaar Eric Dordregter, die speciaal voor vandaag vanuit Hoek van Holland zijn gebracht voor dit nationale eerbetoon. Deze werken zijn direct weer terug gegaan naar het RockArt Museum, want helaas is het Atrium op dit moment nog gesloten voor activiteiten.

Op dit heugelijke moment en alles dat de Golden Earring in de afgelopen 60 jaar van hun bestaan voor de stad heeft betekend, is met trots door de Haagse burgemeester stilgestaan door het laten galmen van dit wereldberoemde nummer Radar Love in het Atrium.

Bekijk het volledige eerbetoon op het YouTube kanaal van Atrium City Hall: https://youtu.be/zvblcXSom1w.