Wat doet muziek met mensen? Welke muziek raakt hen? En waarom? Met die vragen trok de 100-jarige theaterfanfare Kunst voor het Volk  in de Hartstocht door alle stadsdelen van Den Haag. Met gratis concerten op ongebruikelijke plekken. Straatfotograaf Giedo van der Zwan reisde mee en legde vast hoe het publiek de concerten beleefde. Hij fotografeerde kleurrijke mensen met verschillende achtergronden, van jong tot oud en met een grote diversiteit aan muzikale voorkeuren. 

De foto’s, verhalen en muzikale keuzes zijn zo verschillend als de mensen zelf. Dat is te zien in de fototentoonstelling Uit Hartstocht die van 26 oktober t/m 12 november in het Atrium Den Haag te zien is. Tijdens het Uit Hartstocht concert op zondagmiddag 13 november om 13:30 uur vertelt Kunst voor het Volk het verhaal bij een aantal foto’s en staan de muzikale keuzes van het publiek centraal in Amare. Het concert is gratis toegankelijk en vindt plaats in de openbare ruimte van Amare. Uit Hartstocht is een ode aan het publiek in het algemeen, en in het bijzonder aan het publiek van de Hartstocht door Den Haag.
Meer informatie over het concert is te vinden op www.amare.nl.

Portret Giedo van der Zwan

Fotograaf Giedo van der Zwan
Straatfotograaf Giedo van der Zwan heeft eerder met zijn foto’s in het Atrium Den Haag gestaan, tijdens de ZomerExpo 2019. Sindsdien heeft Giedo al meerdere internationale fotografie awards op zijn naam staan.
Voor meer over Giedo van der Zwan, ga naar www.giedovanderzwan.com.

Kunst voor het Volk

Theaterfanfare Kunst voor het Volk
Kunst voor het Volk is een fanfare, maar niet zo maar één. Het is de eerste theaterfanfare van Nederland. Dit leuke en enthousiaste orkest in Den Haag geeft concerten die meer zijn dan alleen maar concerten: we maken verrassend muziektheater voor een breed publiek. Onze concerten zijn voorstellingen voor alle zintuigen! Het orkest staat onder leiding van dirigent Sarif Tribou.

Muzikanten
Bij Kunst voor het Volk spelen ongeveer 25 muzikanten. Ongeveer de helft is geboren en getogen in de regio Den Haag, de rest is voor werk of studie naar Den Haag verhuisd. Onze leden komen uit het hele land – van de Waddeneilanden tot Limburg – en soms ook uit het buitenland.

Voor meer informatie, ga naar www.kunstvoorhetvolk.nl.