Van 19 t/m 30 juli is de I Love Hiphop x The Hague Street Art expo te zien in het Atrium Den Haag. Deze expositie maakt onderdeel uit van het I Love Hiphop Festival.

Den Haag heeft een roemrucht graffiti verleden. Deze expositie duikt enerzijds diep in op de graffiti archieven van Den Haag. Nooit openbaar vertoonde beelden uit een privé collectie, tonen graffiti werken uit de hoogtijdagen van de beruchte Haagse graffiti scene. Naast een greep uit de archieven van de jaren 80 en 90, laat de expositie ook recentere werken zien die hoofdzakelijk op de LGL’s (legale graffiti locaties) zijn gemaakt door nieuwere generaties schrijvers.

De expositie toont een beeld van graffiti van toen tot nu, om te laten zien dat er een beweging in de scene is gekomen van illegale graffiti naar doorontwikkelde skills op andere plekken. The Hague Street Art (voorheen Haags Graffiti Platform) heeft hierin een grote rol gespeeld.

Naast graffiti is er ook een stuk van de expositie in (bewegend) beeld gebracht over breaking (breakdance). Den Haag heeft al jaren een goede naam op dit gebied en heeft al een aantal landskampioenen voortgebracht en ook zijn er vele breakdance battles georganiseerd in de stad. In de expositie zal dit naar voren komen met fotografie en video. Natuurlijk kan breaking door de jaren heen tijdens I Love Hiphop niet ontbreken!

Logo I Love HipHop Festival

I Love Hiphop Festival
Sinds 2009 is de naam I Love Hiphop festival een begrip in Den Haag dat de hiphopcultuur in al zijn vormen naar de mensen brengt. Acts als Black Milk, Saigon en nog veel meer Nederlandse en internationale acts. I Love Hiphop is begonnen als een gezamenlijk evenement van Haagse Hiphop (muziek), Jammin’On Beat (breaking kampioenschap) en Bomb The Planet (graffiti-evenement).

Na enkele jaren groeide het van een eendaags evenement naar meerdere dagen met een diversiteit aan activiteiten, allemaal met dezelfde basis: de hiphopcultuur.
Meer informatie is te vinden op www.ilovehiphop.nl.

Benajmin van Breakdancegroep Heavy Hitters in actie tijdens de finale van de NBL in de Maaspoorthallen in Den Bosch

Haags Hip Hiphop Centrum (H3C)
Het Haags Hiphop Centrum (H3C) is de plek in Den Haag voor liefhebbers van de urban cultuur. Je kan hier de hele week terecht voor lessen op het gebied van dans, kunst en muziek. Het centrum is voorzien van alle faciliteiten om deze stromingen op een professionele manier te kunnen beoefenen en tussendoor kan er ook ontspannen worden. Zo is er een ruime danszaal, DJ-ruimte, opnamestudio en een vide om te kunnen chillen.
Meer informatie is te vinden op www.haagshiphopcentrum.nl.

Street Art I Love HipHop Festival 2010

The Hague Street Art (THSA)
The Hague Street Art (THSA) zet zich in voor alles op het gebied van Street Art in Den Haag en omstreken. THSA stimuleert beeldende kunst in de openbare ruimte, professionaliseert en etaleert jonge kunstenaars en het voorkomt klad- en plak vandalisme. THSA bereikt dit door kunstenaars in te zetten voor workshops, educatietrajecten, te koppelen aan potentiële opdrachtgevers en deel te laten nemen aan exposities en evenementen.
Meer informatie is te vinden op www.thehaguestreetart.nl.