Tot en met 22 november is in het Atrium Den Haag de fototentoonstelling Ik Voel Slovenië. Ik Voel Cultuur. te zien. Slovenië was dit jaar 30 jaar onafhankelijk en is op dit moment de voorzitter van de Raad van de Europese Unie.

Daar waar de Alpen, de Middellandse Zee en de Pannonische wereld samenkomen ligt Slovenië. Een land met een scala aan landschappen en een unieke mix van Slavische, Germaanse en Latijnse culturen. Met zijn besneeuwde bergtoppen in het noorden, de groene hoofdstad Ljubljana in het midden, de charmante kustplaatsen in het zuiden, de mysterieuze Karst en pittoreske valleien in het westen en de lange rijen wijngaarden in het oosten, biedt Slovenië een combinatie van bouwstijlen afkomstig uit verschillende tijdperken, rijke culturele erfgoed en voortreffelijke regionale keukens met uitzonderlijke wijnenDiversiteit is wat Slovenië definieert: als land, als samenleving en als volk. Door de eeuwen heen zijn de cultuur en taal altijd de essentie geweest van de nationale identiteit.

Deze tentoonstelling in het Atrium wordt georganiseerd door de Ambassade van de Republiek Slovenië in Den Haag. Het is een weergave van 18 van de 38 foto’s van de de internationale tentoonstelling uit 2017 die werd georganiseerd door het Bureau Overheidscommunicatie van de Republiek Slovenië in samenwerking met Slovenia Press Photo en het Ministerie van Cultuur van de Republiek Slovenië.
Teksten: Tomaž Letnar
Vertalingen: Secretariaat-generaal van de Republiek Slovenië

Voor meer informatie over de Republiek Slovenië, ga naar www.slovenia.info/en/things-to-do/culture en op Pinterest.