In de posterwand van het Haags Gemeentearchief in het Atrium is de Post 65 tentoonstelling te zien. Wie zegt dat monumenten oud moeten zijn? Dit jaar heeft Den Haag bijzondere aandacht voor moderne architectuur, het zogenaamde Post 65 erfgoed (1965-1995). In juni 2023 bracht de afdeling Monumentenzorg & Welstand een boek uit over dit onderwerp: ‘Post 65 – Een turbulente tijd. Architectuur en stedenbouw 1965-1995’.

Het was een turbulente tijd: het gemeentebestuur zag zich geconfronteerd met de grote opgaven van de stadsvernieuwing en complete wijken gingen op de schop. De steeds mondiger wordende burgers verzetten zich tegen het lot dat de wijken en hun bewoners te wachten stond. Wat er allemaal gebeurde en tot welke resultaten dat heeft geleid, wordt uitgebreid beschreven. Ook de architectuur komt aan bod. Aan de hand van Haagse voorbeelden wordt de stilistische ontwikkeling in deze jaren getoond: van brutalisme in de jaren zestig, naar schuin en bruin in de jaren zeventig, tot strak en wit in de jaren tachtig.

Er worden zeven thema’s uit het boek behandeld, zodat u meer kunt leren over wat Post 65 architectuur is en hoe u het kunt herkennen. Ook komen de interieurs uit deze tijd aan bod (hallo zitkuil!) en leert u welke Haagse wijken er in deze tijd gebouwd zijn en waarom die nou zo kenmerkend zijn.

Voor meer informatie, ga naar www.monumentenzorgdenhaag.nl.