De expositie Verticale Steden: Hoogbouw toont ruim 200 modellen van de hoogste gebouwen ter wereld. Een must voor de architectuurliefhebber en niet voor mensen met hoogtevrees. Verticale steden zijn steden met veel hoogbouw óf megaconstructies waarbinnen alle functies van een stad, wonen, werken en vrije tijd, gecombineerd zijn. De tentoonstelling toont ruim 200 modellen van de hoogste gebouwen ter wereld in een schaal van 1:1000. Van Dubai tot New York en van Moskou tot Shanghai tot Den Haag. Deze expositie is voor het eerst te zien tijdens Museumnacht Den Haag 2024: RollerSkateDisco. Vanaf maandag 14 oktober kan deze expositie door iedereen bekeken worden tijdens de reguliere openingstijden van het Atrium Den Haag. 

Ook zijn er fantastische modellen van gebouwen te zien die nooit zijn gemaakt, zoals de Toren van Tatlin (Eiffeltoren, Parijs, Frankrijk) en de Illinois Mile High van Frank Lloyd Wright (Empire State Building, New York, USA). Geniet van futuristische megaconstructies, waaronder de drijvende stad in de baai van Tokio, Japan Pyramid City en een zwevende stad door Architect Buckminster Fuller: Cloud Nine. De Haagse gebouwen zijn

Verticale Steden - Hoogbouw.

Omdat de bezoeker hierdoor gebouwen kan vergelijken met degene die zij kennen, worden bezoekers zich er van bewust en staan ​​ze versteld van de relatieve hoogte en grootte van alle gebouwen en maakt het direct duidelijk hoe verticaal steden kunnen zijn. Zou jij in een verticale stad willen wonen? Wat zouden de uitzichten zijn vanaf daar? Ben ik nu in de hemel? Hoe meer je kijkt, hoe meer je zult ontdekken.

M&H Expo
M&H Expo uit Rotterdam bestaat uit Harry Hoek en Marjoleine Molenaar. Samen maken zij en verhuren zij mooie en flexibele tentoonstellingen, zoals eerder in het Atrium Den Haag: 100x Rietveld als onderdeel van de StijlVol Atrium Den Haag tentoonstelling (100 Jaar Mondriaan & De Stijl in 2017), 2.000X Dick Bruna en Papieren Vliegtuigjes. Deze tentoonstellingen reizen over de hele wereld, van thuishaven Rotterdam tot Azië en de Verenigde Staten, van openbare publieke gebouwen, zoals het Atrium van het Haagse Stadhuis, kantoren, ziekenhuizen, musea en bibliotheken.

mh-expo.nl

M&H Expo. Harry Hoek & Marjoleine Molenaar.