Het Binnenhof gesloten? De Kunst van het Binnenhof  zet de deuren wijd open.
Deze unieke Augmented Reality Pop-up kunstexpositie in het Atrium Den Haag en de bijzondere boekuitgave, laten je de markante cultuurhistorie van het Binnenhof zien. Prachtige kunstwerken en verhalen uit alle tijden in een surrealistische setting. Ontdek het vanaf 4 september t/m 30 september in het Atrium Den Haag. De rijk geïllustreerde – twee in een – boekuitgave die binnenkort gelijktijdig uitkomt. 

Een spectaculair project dat de tijdloosheid van het Binnenhof benadrukt!
Wie zijn de Oude meesters uit vervlogen tijden? Veel minder bekende gezichten worden in tekst en met beeld geïntroduceerd. En welke Nieuwe helden droegen bij aan de modernisering van de schatkamers van het Binnenhof, die slechts weinigen ooit te zien kregen? 

Met verzamelde werk van  Oude meesters over Jacoba van Beieren, Amalia van Solms-Braunfels, Johan de Witt, Maria Stuart I, Elselina van Houweningen en koning Willem II.

En met verzameld werk van  Nieuwe helden,  zoals Auke de Vries, Eric Claus, Jos de Putter, Rudi van de Wint, Sylvie Zijlmans en Tomas Rajlich.

Book Oude Meester - Nieuwe Helden

Augmented Reality (AR)
Deze expositie is de eerste Augmented Reality (AR) in het Atrium Den Haag. AR wordt in het Nederlands ook wel vertaald als toegevoegde realiteit. Er is sprake van AR als er digitaal een extra laag informatie over de werkelijkheid wordt gelegd. Dit kan door beelden op brillenglazen te projecteren, maar vaak wordt AR gewoon op een scherm getoond. Dit kan bijvoorbeeld op een smartphone of op een televisie. 

Feestelijke maand september
De expositie opent tijdens het Haagse UIT Festival, is de hele maand september te zien en loopt bovendien parallel aan Open Monumentendag, Prinsjesdag, Prinsjesfestival en Koninklijk Den Haag.

Sneak Preview AR Art Exhibition Binnenhof

Document voor een Monument
De productie is in handen van Document voor een Monument. Document voor een Monument haalt allerlei inzichten en ideeën op over het verleden, de gebruikers en de toekomst van het Binnenhof – in woord, beeld en geluid – en neemt die oogst, samen met een actuele beschrijving van de renovatie, mee in diverse multimediale ontsluitingen.

UIT Festival in het Atrium Den Haag
Deze unieke Augmented Reality (AR) Pop-up kunstexpositie is tijdens het UIT Festival in het Atrium Den Haag voor het eerst te ervaren. De inkijk in de markante cultuurhistorie van het Binnenhof wordt getoond van 4 t/m 30 september in het Atrium Den Haag. Prachtige kunstwerken en verhalen uit alle tijden in een surrealistische setting. Een gelijknamige en rijk geïllustreerde boekuitgave komt later in 2022 uit. Download bij binnenkomst wel eerst de app via mobiele telefoon of tablet.

Mede mogelijk gemaakt door
Dit project komt tot stand in samenwerking met Mizja Haak · Dick Holthuis (initiatief en creatie) · Jolijn Heesters, Sara Jansen, Matthies Klink, Marjet Poutsma en Nadjezda Verboom, studenten van de Universiteit Utrecht onder begeleiding van kunsthistoricus Sanne Frequin (redactie Oude meesters) · Hendrik van Leeuwen (redactie Nieuwe helden) · Ton Haak (redactie advies en eindredactie) · Centric Nederland (technische uitwerking virtuele expositie) · Atrium City Hall.