Op 2, 3 & 4 september vindt het UIT Festival Den Haag plaats. Den Haag viert de opening van het nieuwe culturele seizoen, zoals in het Atrium Den Haag op 4 september. Met de Augmented Reality expositie De Kunst van het Binnenhof, Tentoonstelling 200 jaar Mauritshuis, schilderworkshop Expositie Samchykivka-kunst en de Woodstreet Big Band.

Programma UIT Festival in het Atrium Den Haag

Augmented Reality(AR) Pop-up kunstexpositie: De Kunst van het Binnenhof
Deze unieke Augmented Reality (AR) Pop-up kunstexpositie: De Kunst van het Binnenhof van Document voor een Monument is tijdens het UIT Festival voor het eerst te ervaren. Samen met de bijzondere boekuitgave, wordt de markante cultuurhistorie van het Binnenhof getoond van 4 t/m 30 september in het Atrium Den Haag. Prachtige kunstwerken en verhalen uit alle tijden in een surrealistische setting van Oude Meesters en Nieuwe Helden. De app kan via mobiele telefoon of tablet in het Atrium worden gedownload.

Augmented Reality Pop-up expositie: De Kunst van het Binnenhof

Tentoonstelling 200 Jaar Mauritshuis
In 2022 bestaat het Mauritshuis 200 jaar. Omdat het Mauritshuis jarig is, is de voorgevel van het museum het hele jaar lang omgeven door een zee van bloemen. In het kader van deze bijzondere verjaardag zijn er diverse evenzo bijzondere momenten gepland. Een daarvan is deze prachtige tentoonstelling die t/m 23 oktober is te zien in de posterwand van het Haags Gemeentearchief in het Atrium Den Haag, waarin de bezoeker wordt meegenomen door 200 jaar Mauritshuis geschiedenis.

Mauritshuis

Expositie Samchykivka-kunst & Schilderworkshop
De gehele zomer t/m het UIT Festival op 4 september, is de zomerexpositie Samchykivka-kunst van kunstenaar Victoria Radochyna uit de Oekraïne te bewonderen in het Atrium Den Haag. Op deze laatste dag van deze zomerexpositie kunnen bezoekers samen met de kunstenaar Victoria Radochyna haar werk maken.

Schilderworkshop Samchykivka-kunst van kunstenaar Victoria Radochyna

Woodstreet Big Band
De Woodstreet Big Band is het langst nog spelende jazzorkest uit Den Haag (1972) in traditionele bezetting, bestaande uit saxofonisten, trombonisten, trompettisten en een ritmesectie met drums, basgitaar, gitaar en piano, zangeres Natascha de Jong en zanger Roger Eilbracht. Het orkest staat onder leiding van dirigent Stanislav Mitrovic. De big band speelt van jazz klassiekers, zoals All of Me en Straight No Chaser tot aan hedendaagse jazz van o.a. Weather Report, Chicago, Lady Gaga en Chaka Khan. Naast de vele muziekgenres, speelt de Woodstreet Big Band als enige band haar eigen Haagse Beat meets Jazz repertoire. Op 13 november 2022 viert de band haar 50ste bestaan tijdens het Jubileumconcert – 50 Jaar een Duik in het Verleden in Theater De Nieuwe Regentes. Tijdens het UIT festival brengt de band een sneak preview van dit jubileumconcert. De Woodstreet Big Band speelt van 15:00 tot 15:30 uur & van 16:00 tot 16:30 uur.

Woodstreet Big Band

UIT Festival Den Haag
Voor meer informatie over het UIT Festival, ga naar www.uitfestivaldenhaag.nl.