In het eerste weekend september vindt het UIT Festival plaats. Cultureel Den Haag viert dit weekend de kick-off van het nieuwe seizoen zoals in het Atrium Den Haag op zondag 4 september van 12:00 tot 17:00 uur, met de Augmented Reality expositie De Kunst van het Binnenhof, schilderworkshop expositie Samchykivka-kunst en de Woodstreet Big Band.

Programma UIT Festival in het Atrium Den Haag van 12:00 tot 17:00 uur

Augmented Reality(AR) Pop-up kunstexpositie: De Kunst van het Binnenhof
Deze unieke Augmented Reality(AR) Pop-up kunstexpositie: De Kunst van het Binnenhof van Document voor een Monument is tijdens het UIT Festival voor het eerst te ervaren. Samen met de bijzondere boekuitgave, wordt de markante cultuurhistorie van het Binnenhof getoond van 4 t/m 30 september in het Atrium Den Haag. Prachtige kunstwerken en verhalen uit alle tijden in een surrealistische setting. De rijk geïllustreerde – twee in een – boekuitgave komt gelijktijdig uit. Download bij binnenkomst wel eerst de app via mobiele telefoon of tablet.

Augmented Reality Pop-up expositie: De Kunst van het Binnenhof

Expositie Samchykivka-kunst & Schilderworkshop
De gehele zomer t/m het UIT Festival op 4 september 2022, is de zomerexpositie Samchykivka-kunst van kunstenaar Victoria Radochyna uit de Oekraïne te bewonderen in het Atrium Den Haag. Op deze laatste dag van deze zomerexpositie kunnen bezoekers samen met Victoria Radochyna haar werk maken.

Schilderworkshop Samchykivka-kunst van kunstenaar Victoria Radochyna

Woodstreet Big Band
De Woodstreet Big Band is het langst nog spelende jazzorkest uit Den Haag (1972) in traditionele bezetting, bestaande uit saxofonisten, trombonisten, trompettisten en een ritmesectie met drums, basgitaar, gitaar en piano, zangeres Natascha de Jong en zanger Roger Eilbracht. Het orkest staat onder leiding van dirigent Stanislav Mitrovic. De big band speelt van jazz klassiekers, zoals All of Me en Straight No Chaser tot aan hedendaagse jazz van o.a. Weather Report, Chicago, Lady Gaga en Chaka Khan. Naast de vele muziekgenres, speelt de Woodstreet Big Band als enige band ter wereld haar eigen Haagse Beat meets Jazz repertoire. Op 13 november 2022 viert de band haar 50ste bestaan tijdens het Jubileumconcert – 50 Jaar een Duik in het Verleden in Theater De Nieuwe Regentes. Tijdens het UIT festival brengt de band een sneak preview van dit jubileumconcert. De Woodstreet Big Band speelt van 15:00 tot 15:30 uur en van 16:00 tot 16:30 uur.

Woodstreet Big Band

UIT Festival Den Haag
Voor meer informatie over het UIT Festival, ga naar www.uitfestivaldenhaag.nl.