In het voormalig ministerie van Sociale Zaken (SOZA) wonen op de bovenste drie verdiepingen 175 statushouders en jonge Hagenezen samen volgens de co-living formule. De overige verdiepingen zijn omgetoverd tot co-working space. Het afgelopen jaar hebben SOZA bewoners gewerkt aan de reizende EXPO Amal Dit is Mijn Stad, die van 21 februari t/m 14 maart in het Atrium Den Haag te zien is.

Drone EXPO Amal Dit is Mijn Stad

De EXPO staat voor de kracht van diversiteit en vertelt het verhaal van een unieke groep jonge inwoners van onze stad die samen aan een gedeelde toekomst bouwen. Een verhaal in woord, beeld, muziek en een groot streetart kunstwerk Amal – dat hoop betekent – op het achterplein van SOZA.

Bewoner SoZa Larissa

Fotoboek
Om deze bijzondere verhalen bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen, is een fotoboek uitgebracht. Dit fotoboek wordt gepresenteerd in het Atrium Den Haag gedurende de expositie. Dit fotoboek is gedurende de expositie te koop voor 25 euro bij Primera van der Zwaan in het Stadhuis.

Fotoboek AMAL

Meer informatie is te vinden op www.vorm.nl/soza of stuur een mail naar via esther@fisheyeproducties.nl.

Project Startblok
Van 21 maart t/m 16 april is de expositie Movies that Matter Festival: Project Startblok te zien in het Atrium. Deze expositie gaat over een soortgelijke woning in Amsterdam en is onderdeel van hét internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving, Movies that Matter Festival.