Sinds 10 oktober 2010 stuurt Hagenaar Arthur van de Graaf honderden wegwerpcamera’s naar kinderen over de hele wereld. Tien jaar later maakt hij een krant met daarin de foto’s van tientallen kinderen van tien jaar oud van over de hele wereld. Een deel van deze foto’s zijn te zien van 8 oktober t/m 5 november 2022 in het Atrium Den Haag. Deze expositie maakt onderdeel uit van de Museumnacht Den Haag en is te bezchtigen gecombineerd met een workshops tijdens Internationaal Kunstfestival voor de Jeugd De Betovering.

Project10101010
De foto’s van van de kinderen zijn onderweg van huis naar school gemaakt. Ook staan er foto’s in van Nederlandse kinderen, bijvoorbeeld uit Den Haag. Allemaal vastgelegd met een eenvoudige wegwerpcamera die hen vanuit Nederland heeft bereikt. Er wordt gegeten, bijna overal gaan ze naar school, er is tijd om te spelen, liefde voor familie, geknuffel met huisdieren.

Kranten staan elke dag vol met nieuws. In de krant van Arthur staan kleine verhalen, verteld door de ogen van een 10-jarige alleen in beeld. De wereld door de ogen van volwassenen kennen we wel. Beelden die normaal gesproken het nieuws halen, staan niet in deze krant. Er staan foto’s i,n zoals jij die gemaakt zou kunnen hebben. De beelden van de kinderen over de hele wereld, allemaal samen op de pagina’s van deze krant laten zien hoeveel we verschillen. Maar zeker ook hoe ontzettend veel we met elkaar gemeen hebben.

Meer informatie is te vinden op www.project10101010.com.

Koen (10) uit Den Haag

Workshops De Betovering
Van 21 t/m 29 oktober 2022 staat cultureel Den Haag op ongeveer 55 verschillende locaties geheel in het teken van Festival De Betovering. In het Atrium Den Haag zijn er die week 3 dagen De Betovering: Workshop Project10101010.