Visual Rebellion, is opgericht om Birmese makers te steunen om door te gaan met hun werk na de militaire coup van 1 februari 2021. Birmese fotografen, filmmakers, kunstenaars en journalisten werken samen met collega’s in binnen-en buitenland, om te blijven belichten #WhatsHappeningInMyanmar.
Visua Rebellion

Expositie
Foto’s en street art van het collectief dat is aangesloten bij Visual Rebellion, zijn in het Atrium Den Haag te zien van 22 maart t/m 16 april, als onderdeel van het het Movies that Matter Festival. Tijdens de tentoonstelling worden verschillende evenementen georganiseerd door  Human Rights in the Picture, waaronder een inzamelingsactie voor Myanmar en een vertoning van verschillende korte documentaires.

Kijk voor meer informatie op visualrebellion.org en op onze social media kanalen #create2resist.

Human Rights in the Picture
Human Rights in the Picture is een Nederlandse stichting gevestigd in Den Haag en initiatiefnemer van het collectief Visual Rebellion. De organisatie gebruikt visuele storytelling om verandering teweeg te brengen. Ze belichten mensenrechtenschendingen, onrechtvaardigheid en ongelijkheid door mensen een stem te geven via film, muziek, fotografie en andere vormen van kunst. Daarnaast verbinden ze activisten en kunstenaars om samen te werken aan een betere, meer gelijke en vrije wereld. Op die manier hopen ze respect voor mensenrechten effectief te kunnen bevorderen en verbeteren.

Voor meer informatie, ga naar www.humanrightsinthepicture.org

Logo Movie that Matter Festival

Movies that Matter Festival
Het Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving in de stad van Vrede en Recht. Tien dagen lang zijn er meer dan 60 filmtitels te zien in ruim 300 filmvertoningen op locatie en online. In Haagse filmtheaters, bioscopen en op andere culturele locaties gaat het publiek in gesprek met filmmakers, experts en activisten, zijn er workshops en masterclasses voor filmmakers, nationale en internationale premières en exposities, zoals Visual Rebellion en Project Startblok in het Atrium Den Haag. Het festival vindt van 8 t/m 16 april 2022 plaats. Meer informatie is te vinden op www.moviesthatmatter.nl.