Het Atrium is heropent na 1,5 jaar op zaterdag 9 oktober tijdens de Museumnacht door burgemeester Jan van Zanen. Met een speciale programmering van Atrium City Hall, de stichting achter de activiteiten in het Atrium. Met de productie #HetLichtGaatWeerAan van PIP Den Haag met strijkkwartet, de expositie Straatkunstenaars op Doek van Ringo Mollinger, Zesta & Page33 en de documentaire 25 jaar Stichting Atrium, werd dit een avond om nooit meer te vergeten!

#HetLichtGaatWeerAan
Afgelopen 1,5 jaar was het Atrium gesloten voor evenementen en tentoonstellingen. Met #HetLichtGaatWeerAan laat Atrium City Hall samen met PIP Den Haag zien dat iedereen weer welkom is in de huiskamer van Den Haag, om de vele tentoonstellingen en evenementen in het Atrium van het Stadhuis te komen bekijken. Afgelopen zomer is dit bijzondere filmproject achter de toen nog gesloten deuren opgenomen met de allereerste drone ooit in het Atrium. Omdat het licht weer aan gaat van het Atrium, wordt speciaal voor alleen deze avond de lichtinstallatie #HetLichtGaatWeerAan live met strijkkwartet gebracht aan het publiek.

De producent en Director is David Schoch, mede oprichter van PIP Den Haag. PIP Den Haag is de club en podium voor underground muziek, kunst en cultuur gevestigd in een oude brandweerkazerne op de industriële rafelrand van het centrum van Den Haag, Bink36. De installatie bestaat uit 5 meter hoge ledlampen waarin Quartet No, 14, beter bekend als Death and the Maiden van Schubert wordt gespeeld door een strijkkwartet (Viool 1 – Romina Engel – Viool 2 – Wan-ru Cheng – Altviool – Gabriel Torner -Alisana – Cello – Rogier Tamminga). De bezoeker wordt begeleid door schrijver en grafisch vormgever Dario Goldbach, die het stuk #HetLichtGaatWeerAan  speciaal voor deze installatie heeft geschreven. 

Straatkunstenaars op Doek
Straatkunstenaars Ringo, Zesta en Page33 zijn aangesloten bij het platform voor professionele Street Art en Graffiti kunstenaars The Hague Street Art. Tijdens de lockdown in 2020 maakte Ringo een serie werken op doek geïnspireerd op het (grafische) ontwerp van guldens-en-dollarbiljetten. De in Zuid-Afrika geboren kunstenaars Zesta en Page33 vormen zowel prive als in hun werk een duo en samen creëren zij een herkenbare stijl die vaak positiviteit en eenheid uitstraalt (Ubuntu). Zesta zijn werk kenmerkt zich door een mix van tonen van zijn grafische en realistische stijlen die versmelten met de kenmerkende stijl van het duo. Page33 haar werk zijn vaak felle, nauwelijks gemengde kleuren (fauvistisch) met vaak de natuur als thema.
Voor meer informatie over Straatkunstenaars op Doek, ga naar AGENDA.

25 Jaar Stichting Atrium
Ruim 25 Jaar geleden op 8 september 1995 werd het Stadhuis geopend door Burgemeester Havermans en Koningin Beatrix. De dag dat het Atrium werd opengesteld voor publiek, om de mooiste activiteiten te komen bekijken die vanaf het begin worden georganiseerd door Atrium City Hall, de stichting achter de vele activiteiten in de hal van het stadhuis het Atrium. Het Atrium was tot nader order gesloten vanwege de Corona Maatregelen, en hierdoor was de documentaire alleen online te zien tot nu toe. Deze unieke documentaire, die geproduceerd is door Cue Creative, wordt getoond tijdens de Museumnacht.

Museumnacht
Op zaterdag 9 oktober doen de deelnemende musea en culturele instellingen tussen 20:00 en 00:00 hun deuren weer speciaal open en kan iedereen genieten van de Haagse kunst en cultuur. Voor meer informatie over en kaarten voor de Museumnacht, ga naar www.museumnachtdenhaag.nl.

Burgemeester Jan van Zanen heropent het Atrium na 1,5 jaar voor evenementen en tentoonstellingen - Foto Richard Mulder
Tijdens de Museumnacht 2021 is het Atrium na 1,5 jaar heropent door burgemeester Jan van Zanen, Jacqueline Meijer directeur van Atrium City Hall en Rein Schoch, de zoon van David Schoch, mede oprichter PIP Den Haag. Foto: Richard Mulder.