Straatkunstenaars Ringo, Zesta en Page33 zijn aangesloten artiesten bij het platform voor professionele Street Art en Graffiti kunstenaars The Hague Street Art. Zij tonen in het Atrium hun beste werken en straatbeschilderingen, die zij op diverse muren in Den Haag hebben aangebracht.

Ringo Mollinger (Den Haag, Nederland, 1984)
Ringo Mollinger maakt het liefst grote wandschilderingen en mixed media werken op canvas en papier, zowel vrij als in opdracht. Door de variatie van het werken als street artist in de openbare ruimte en als beeldend kunstenaar in de studio, houd hij beide passies uitdagend voor zichzelf en spannend voor de buitenwereld. Zijn sterke gevoel voor typografie en ontwerpen ontwikkelde hij in het graffiti- en street art circuit. Het was dan ook een logische stap om grafisch ontwerp te gaan studeren aan de Willem de Kooning Academie, waar hij in 2010 afstudeerde.

Tijdens de lockdown in 2020 maakte Ringo deze serie werken op canvas, geïnspireerd op het (grafische) ontwerp van guldens-en-dollarbiljetten: ‘Dit waren de eerste ontwerpen die mij als kind fascineerde. Ik dacht dat ze van waarde waren, omdat ze zó mooi en gedetailleerd geïllustreerd waren. Uiteraard heb ik deze iconische ontwerpen wel een eigentijdse twist gegeven.’

De getoonde werken in het Atrium zijn mixed media op canvas en zijn, op het dollarbiljet na, afgewerkt met een laag epoxy. Op de foto’s die te zien zijn, staan enkele wandschilderingen van Ringo die in Den Haag zijn gemaakt.

www.ringomollinger.nl
Instagram: @ringo_1984

Zesta (Johannesburg, Zuid-Africa, 1984)
Deze autodidactische in Zuid-Afrika geboren kunstenaar, die zowel in Nederland als Zuid-Afrika bekend is, begon in 2000 als graffitikunstenaar op muren te schilderen. Zesta vormt een duo met zijn vrouw Page33, samen creëren ze een herkenbare stijl die vaak positiviteit en eenheid uitstraalt. Hun kunstwerken zoeken een kleurrijke harmonie tussen realisme, grafische illustratieve en post-graffiti-stijlen met een Zuid-Afrikaanse ziel.

Vele jaren geleden stapte hij over op het maken van grootschalige muurschilderingen in openbare ruimtes. Het maken van kunstwerken in de openbare ruimte blijft een sterke focus voor hem, hoewel hij ook veel canvaswerk maakt. Een stedelijke invloed is inderdaad nog steeds aanwezig in veel van zijn werken, waardoor het relevant blijft in de hedendaagse kunstruimte.
Merken als Netflix, Converse, T-Mobile, Peugeot, BMW, Vodacom, Deloitte, Saatchi & Saatchi en overheidsdiensten werken sinds 2003 met deze artiest samen.

De kunstwerken die in het Atrium te zien zijn, tonen een mix van zijn grafische en realistische stijlen die versmelten met de kenmerkende stijl van het duo. Op de foto’s is een deel van zijn muurschilderingen te zien die in Den Haag zijn.

www.zesta.online
Instagram: @Zesta_Online

Page33 (Pretoria, Zuid-Africa, 1984)
Page33 gebruikt felle, nauwelijks gemengde kleuren (fauvistisch) om emotionele portretten van mensen en dieren te verkennen en te creëren. Samen met haar man Zesta vormen zij een artistiek duo. De natuur komt vaak voor in hun kunstwerken, omdat dit een element is dat alle mensen over de hele wereld met elkaar verbindt. Haar kunstwerken bevatten vaak suggestieve thema’s van eenheid en gelijkheid.

Op 12-jarige leeftijd ging Page naar de ProArte Art School in Pretoria Zuid-Afrika, waar ze Fine Art verkende en Fashion Design ging studeren aan de Tshwane’s University of Technology. Page heeft gewerkt in een van de beste galeries van Zuid-Afrika, The Everard Read Gallery, en heeft geholpen bij het samenstellen van shows voor bekende Zuid-Afrikaanse artiesten.
Hoewel ze in 2012 fulltime begon met het maken van muurschilderingen, maakte ze haar eerste muurschildering in 2005. Sindsdien heeft ze kunstwerken gemaakt voor merken als Netflix, GHD, T-Mobile, Jaguar, Seacom, Opera Mini en overheidsdiensten.

De kunstwerken die hier worden getoond, zijn gemengde stukken die de stijlen van Page laten zien, variërend van portretten tot fragmenten uit de natuur, inclusief haar kenmerkende kleurgebruik en toepassing. Op de foto’s is een deel van haar muurschilderingen te zien die in Den Haag zijn.

www.page33.net
Instagram: @Page_Thirty3

Voor beschikbaarheid en prijzen van de werken mail ringomollinger@gmail.com of bel +31 (0)6 20671579.

Deze tentoonstelling is onderdeel van internationaal kunstfestival voor de jeugd De Betovering, ga naar AGENDA voor meer informatie over de workshops die worden gegeven door Ringo Mollinger komende herfstvakantie.