Veel muziek gaat erover, van klassiek tot pop, van ballad tot swingende meezinger: de liefde! Neem zaterdagmiddag 11 februari jouw geliefde mee óf vind je nieuwe vlam in het Atrium Den Haag. Schuifel, swing of zwijmel mee bij dit hartstochtelijke gratis toegankelijke Valentijnsconcert midden tussen de Kievitsbloemen van Linda Nieuwstad.

Valentijnsconcert Hartstocht
Theaterfanfare Kunst voor het Volk brengt op zaterdag 11 februari van 15:30 tot 16:30 uur in het Atrium Den Haag het gratis toegankelijk Valentijnsconcert Hartstocht. Samen met The Rhythm Allstars Brassband brengen zij via hun muziek de liefde. De gastvrouw deze middag is Haagse Coba, zij heet iedereen op haar cabareteske wijze welkom. Bezoekers konden speciaal voor deze middag hun eigen statafel reserveren in het Atrium Den Haag. Alle statafels zijn bezet, maar uiteraard is er nog voldoende ruimte over om te komen genieten van dit gratis Valentijnsconcert! 

Theaterfanfare Kunst voor het Volk - Valentijnsconcert Hartstocht

Theaterfanfare Kunst voor het Volk
Theaterfanfare Kunst voor het Volk bestond in 2022 maar liefst 100 jaar. Zij trokken met hun jubileumconcert Hartstocht door hun stad Den Haag en eindigen met Hartstocht in het Atrium Den Haag. Naast dit concert, zijn zij in 2022 gevolgd door stadsfotograaf Giedo van der Zwan bij al hun optredens. Zijn foto’s zijn in november 2022 in het Atrium Den Haag getoond in de Fototentoonstelling Uit Hartstocht.

Kunst voor het Volk is een fanfare, maar niet zo maar één. Het is de eerste theaterfanfare van Nederland. Dit leuke en enthousiaste orkest in Den Haag geeft concerten die meer zijn dan alleen maar concerten: we maken verrassend muziektheater voor een breed publiek. Onze concerten zijn voorstellingen voor alle zintuigen! Het orkest staat onder leiding van dirigent Sarif Tribou. Voor dit Valentijnsconcert dirigeert Ramon ’t Hart.

Muzikanten
Bij Kunst voor het Volk spelen ongeveer 25 muzikanten. Ongeveer de helft is geboren en getogen in de regio Den Haag, de rest is voor werk of studie naar Den Haag verhuisd. Onze leden komen uit het hele land – van de Waddeneilanden tot Limburg – en soms ook uit het buitenland.

Speciaal voor het Valentijnsconcert Hartstocht haalt het orkest nog één keer alles uit de kast om de harten van het publiek te veroveren samen met The Rhythm Allstars Brassband en Haagse Coba.
www.kunstvoorhetvolk.nl

The Rrythm Allstars Brassband - Foto Michiel van der Kraats

The Rhythm Allstars Brassband
The Rhythm Allstars is een Caribische brassband die bestaat uit 12 jonge, enthousiaste muzikanten, aangevuld met blazers van het conservatorium. Zij noemen zichzelf de meest sfeervolle Brassband van Nederland.
Pavailly Zuniga Chaux richtte The Rhythm Allstars Brassband in 2007 op. Aan de hand van stichting YFC Den Haag werd de brassband meteen een groot succes. Met een spetterend optreden in de Haagse theatershow van Dogtroep Loket25 in het Atrium Den Haag, speelden de jongens zichzelf de kijker in. Gevolgd door een eigen theatershow in 2009 Un Dia Tabata, Pukkelpop Festival, Solar Festival, Meesterplusser Festival, Latin Village en nog vele andere grote optredens in en buiten Nederland, groeide de band telkens door. Zo staan zij al jaren op verschillende parades in Frankrijk en België. Aangevuld met exotische danseressen, weten zij altijd de boel op stelten te zetten.

The Battle of The Drums
Sinds 2012 doet the Rhythm allstars mee aan de jaarlijkse brassband Battle of The Drums om de felbegeerde titel de beste Caribische brassband van Nederland. Met 3 finaleplaatsen wordt the Rhythm Allstars gezien als een van de beste brassbands van Nederland. Zij zijn de eerste winnaar van The Battle of Drums en de eerste winnaar die niet in Rotterdam gevestigd is.

Variabele Brassmuziek
The Rhythm Allstars brassband staat bekend om hun diverse muziekstijlen. Van bekende artiesten uit Nederland (Frenna, Ronnie flex,  André Hazes), Curaçaose muziek( Gio Fuertisimo, Doble R, Macario Prudencia, Era, Gentz, Icons), Zuid Amerikaanse muziek zoals salsa, merengue, bachata & reggaeton (Juan Luis Guerra, Marc Anthony, Tito Puente, Pitbull, Daddy Yankee, Nicky Jam), Amerikaanse artiesten zoals Drake, Usher, Pharrell, Bruno Mars, Stevie Wonder en Michael Jackson, tot aan Soca music van artiesten zoals Machel Montano, Allison Hinds.
Facebook The Rhythm Allstars Brassband

Haagse Coba - Foto Annemieke van der Togt

Haagse Coba
Gastvrouw deze middag is Haagse Coba. Een warmbloedige blondine die de liefde hoog in het vaandel heeft staan. Eigenlijk houdt Coba van iedereen en gelooft als geen ander dat de wereld gered kan worden als we gewoon een beetje lief en aardig zijn voor elkaar. Als café-uitbaatster zong ze graag een riedeltje achter de bar, maar tien jaar geleden verruilde ze haar tapkast voor het podium. Nu staat ze als zangeres en als presentatrice haar mannetje bij menig feest voor jong en oud. Haar enige doel is om het publiek vrolijk en blij naar huis te laten gaan. Coba’s motto: Het leven in al z’n schoonheid en ellende duurt maar kort dus dan kan je er maar beter samen iets moois van maken! Lang leve de liefde!
Facebook Haagse Coba